SON DAKİKA

Suskun Medya – Son Dakika Haberler

Tüketicileri mahalle esnafıyla buluşturan Uyguluma

Tüketicileri mahalle esnafıyla buluşturan Uyguluma
Bu haber 03 Haziran 2017 - 10:46 'de eklendi ve 699 kez görüntülendi.

Groupon konum tabanlı pazarlama konusunda hayal ettiğinin çok gerisinde kaldı ama küçük işletmelerin satışlarını artırmak isteyen girişimler elbette son bulmadı. Mahallem de girişimlerden biri ve komşu esnaflardan alışveriş yapma alışkanlığımızı geri kazandırmak istiyor.

Mahallem, birebir esnaf-tüketici alışverişine odaklanan bir girişim. İşin bir tarafındaki esnaflar, Mahallem dünyasına girerek çevresindeki tüketicilere ürünlerini ve hizmetlerini sergiliyor. Tüketicilerse kendilerine özel uygulamayla çevresindeki esnaflardan mesajlaşma yoluyla istediği ürünleri/hizmetleri talep ediyor. Neticede mahalle içi ticaretin yeniden canlandırılması hedefleniyor.

Tüketiciler için kolay ve hızlı sipariş verme imkanı, konuma özel kampanyalar ve farklı ödeme seçenekleri sunan Mahallem, esnaflare de daha fazla gelir ve müşterlerini tanıma imkânı sunuyor. Esnaflar sadece mobil uygulamalar üzerinden değil, bilgisayarlarından da mesajlaşabiliyor. Mahallem bu iletişim kanalı için esnaflara özel bir program (Windows için) sunuyor.

1 Mayıs’tan bu yana İstanbul’da faaliyette

1 Mayıs’tan itibaren İstanbul’da hizmet vermeye başlayan Mahallem, sadece bakkal gibi gıda odaklı esnafları değil eczaneden suculara, çilingirden emlakçıya kadar çok geniş bir yelpazede işletmeleri kabul ediyor. Bu sayede tek uygulamayla tüm esnaflara ulaşabilmeyi mümkün kılıyor ve kullanıcılarının her konuda aradığını bulmasını amaçlıyor.

Pordiva Mobil Yazılım tarafından geliştirilen Mahallem’in kurucularından henüz direkt bir açıklama almadık ancak girişimin büyüme sürecinde olduğunu görmek mümkün ve gelecek taleplere göre yurt çapına yayılacağını da tahmin ediyorum.

 

Küçük esnafın tahmin ettiğimizden daha büyük bir ekonomik potansiyele sahip olduğunu MahalleEsnafi.com‘un hedeflerinden biliyorum ve bu dikeye odaklanan girişimlerin yeni bir değişim başlatıp başlatmayacağını merakla bekliyorum. Özellikle İstanbul ahalisinin Mahallem gibi uygulamalara kolayca ısınabileceği kanaatindeyim zira Yemeksepeti gibi bir girişim bu tür uygulamaların tutabileceğinin en somut göstergesi.

Detaylar için mahallem.com.tr‘yi ziyaret edebilir, uygulamayı çevrenizdeki esnaflarla yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

webrazzi

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA