SON DAKİKA

Suskun Medya – Son Dakika Haberler

Müceddid Mahmut Efendi Vakfı’ndan Özbekistan İstanbul Başkonsolosu Amirsaid Agzamhodcaev’a süpriz ziyaret

Müceddid Mahmut Efendi Vakfı’ndan Özbekistan İstanbul Başkonsolosu Amirsaid Agzamhodcaev’a süpriz ziyaret
Bu haber 07 Haziran 2021 - 17:45 'de eklendi ve 604 kez görüntülendi.

Müceddid Mahmut Efendi Vakfı Başkanı Muhammed Keskin Hoca Efendi, Özbekistan İstanbul Başkonsolosu Amirsaid Agzamhodcaev’i makamında ziyaret etti.

Müceddid Mahmut Efendi Vakfı ziyareti sosyal medya hesaplarından şu yazılı açıklama ile paylaştı.

Müceddid Mahmud Efendi Hazretlerimizin hizmetlerini yürüten Müceddid Mahmut Efendi Vakfı Başkanı Muhammed Keskin Hocaefendi, Özbekistan İstanbul Başkonsolosu Amirsaid Agzamhodcaev’in misafiri oldular. Özbekistan İstanbul Başkonsolosluğunda çok samimi ve muhabbetli bir ortamda geçen ziyarette Türkiye – Özbekistan dostluğu ve kardeşliği pekiştirildi. 3 bin yıllık derin tarihi ile Özbekistan, bugün de, sahip olduğu kültürel değerleriyle dünyada çok özel ve önemli bir yere sahiptir. Tarihi ve manevi bağları sebebiyle iki devlet tek millet gibi olan Türkiye ile Özbekistan arasındaki ilişkilerin ve etkinliklerin geliştirilip arttırılması konusundaki ortak arzu, bu ziyareti çok anlamlı kılmıştır.

İslamiyet Hicaz’da doğup yayıldıktan sonra Buhara ve Semerkand’da en parlak bir şekilde yaşatılmış ve İslam’ın Kubbeleri olan bu beldelerin çıkardığı İmam Mâturidi, Şâh-ı Nakşibend Muhammed Bahâüddin Buhârî, Hâce Ubeydullah Ahrâr gibi ve daha nice âlimler ve evliyalar dîn-i mübîn-i İslâm’ın bugünlere kadar sağlam gelmesini sağlamışlardır. Günümüzde ortaya çıkan zararlı ve tehlikeli akımlara karşı bu referanslara sarılmanın gerekliliği açıktır. İşte, Nakşibendiyye yolunun fıkıh ve sünnet temelli tasavvuf anlayışının günümüzdeki en mükemmel temsilcisi olan Mahmud Efendi Hazretlerinin irşadına Özbekistan’da büyük bir teveccüh gösterilmekte ve önem verilmektedir. Sayın Başkonsolosumuzun yakın ilgi ve alakalarına içtenlikle teşekkür ediyor, kendilerine çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Ziyaret’e İlişkin Paylaşılan Fotoğraflar

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA