SON DAKİKA

Suskun Medya – Son Dakika Haberler

Alperen Ocakları’ndan Kerkük açıklaması:200 Kişilik öncü birliğimiz…

Alperen Ocakları’ndan Kerkük açıklaması:200 Kişilik öncü birliğimiz…
Bu haber 27 Eylül 2017 - 17:39 'de eklendi ve 807 kez görüntülendi.
Alperen Ocakları İstanbul il başkanlığında düzenlediği basın toplantısın’da başkanı Kürşat Mican, “Dün nasıl Kosova’da, Bosna’da, Çeçenistan’da, Suriye’de, Türkmen Dağı’nda mazlumları yalnız bırakmadıysak, bugün de Kerkük’teki soydaşlarımızı, akrabalarımızı yalnız bırakmayacağız.”dedi

Iraak’taki Peşmerge Yönetimi’nde yapılan gayrimeşru referendumun uluslararası anlaşmalara ve Irak Anayasası’na aykırı olduğunu ifade eden il başkanı Mican, Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası örgütlerin bu duruma net tavır gösteremediğini söyledi.

Mican, “Buradaki amaç masum bir Kürt devleti kurmak değildir. Siyonizm ürünü olan adeta yeni bir İsrail devleti kurmaktır. Kurmak istedikleri bu devlet, Batılı güçlerin ve emperyalist devletlerin Ortadoğu’da jandarmalığını yapacaktır. Bu yapılanla bizim bin yıllık ata toprağımız Türkmeneli yok edilmek istenmektedir. Oradaki kardeşlerimiz vahşi bir katliam ve soykırım ile karşı karşıyadır. Oradaki kardeşlerimizin katliamla yüzyüze gelmemesi için elimizden gelen mücadeleyi son nefesimize kadar vereceğiz. Ata toprağımızı kimselere vermeyiz. Barzani’ye teslim etmeyiz.” diye konuştu.

Alperenler 5 Ekimden Sonra Kerkük’e 200 Kişilik Öncü Birlikle Gidiyor.

 

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA