SON DAKİKA

Suskun Medya – Son Dakika Haberler

BBP’den 21 Doğu Türkistan’lı ile ilgili basın açıklaması

Bu haber 08 Mayıs 2017 - 14:19 'de eklendi ve 481 kez görüntülendi.

Büyük Birlik Partisi İstanbul İl Başkanlığı 21 Doğu Türkistan’lı olayı ile ilgili basın açıklaması yayınladılar.

İşte Açıklama

“Bilindiği üzere;

21 Doğu Türkistan vatandaşı İstanbul ili Zeytinburnu ilçesinde gözaltına alınmıştır. Gerek siyasi gerek emniyet yetkilileri ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde elde ettiğimiz bilgiler doğrultusunda olayın iç yüzü şu şekildedir:

11’i çocuk 7’si kadın 1’i yaşlı olmak üzere 21 Doğu Türkistan vatandaşı ihbar sonucu gözaltına alınmıştır. İçlerinde terör örgütü DAEŞ üyesi olup ülkemizde terör faaliyeti yapmak şüphesi olan 3 kişi sorguları sonucu mahkemeye sevk edilmiştir. Diğer kadın ve çocuklardan oluşan grup işlemleri bittikten sonra oturma izinleri ve sorunlu bağlantıları tespit edilmez ise serbest bırakılacaktır. Partimiz tüm dünyadaki Müslüman ve Türk vatandaşlarının hizmetindedir. Partimiz ayrıca devletimize ve milletimize ihanet edecek, zarar verecek, beraberliğimize sekte vuracak şahıs ve grupların da tüm gücü ile karşısındadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Emniyet güçleri kutsal vazife bilinci içinde gerekli tüm işlemleri hassasiyetle yerine getirmiştir ve getirmeye devam edecektir.

Bu bağlamda hiçbir kurum, kuruluş, camia ve şahsın bu tip olayları kullanarak meselenin iç yüzünü bilmeden devlete ve millete çamur atmasına, itibarını zedelemesine izin vermemek için partimiz kurullarınca yaşanan olaylar takip edilerek bu açıklamayı uygun görmüş bulunmaktayız. Terör dünyanın her yerinde terördür. Terörist de hangi milletten olursa olsun teröristtir ve yaptıkları ve planları suçtur. Milletimizi de, devletine ve Emniyet güçlerine bilgileri ve duyumları ile faydalı olmaya çağırıyor, toplumumuzu tüm terör faaliyetlerinden korumak üzere Allah’a emanet ediyoruz.”

Büyük Birlik Partisi

Türk-İslam Dünyası’ndan Sorumlu