SON DAKİKA

Suskun Medya – Son Dakika Haberler

Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Uygur Türkleri Açıklaması

Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Uygur Türkleri Açıklaması
Bu haber 22 Şubat 2021 - 23:27 'de eklendi ve 2.671 kez görüntülendi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi 46. Oturumunda Uygur Türkleri ile ilgili konuştu.

Türkiye’nin Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterdiğini belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BM ve uluslararası kuruluşların düzenlediği raporlardaki bulgulardan dolayı endişe duyulduğunu dile getirdi.

Çavuşoğlu, Türkiye’nin Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki insan hakları durumunu yakından takip ettiğini belirterek, şöyle devam etti:
“BM ve diğer uluslararası raporlardaki bulgulardan endişe duyuyoruz. Konuyla ilgili kaygı ve beklentilerimizi Çinli yetkililerle paylaşıyoruz. Bu konuda şeffaflık bekliyoruz. Türkiye, Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterirken, Uygur Türklerinin ve diğer Müslümanların insan haklarının korunmasının öneminin de altını çiziyor. Yüksek Komiserlik heyetinin bölgeye olası ziyaretlerine ilişkin gelişmeleri takip etmeye devam ediyoruz. Çin’in daveti üzerine, kendi milli heyetimizi de bölgeyi ziyaret etmesi için göndereceğiz.”

 

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA